Patvarc község belterületi vízrendezése – ÉMOP-3.2.1/D-11-2011-0053

Patvarc Község Önkormányzata 2012 decemberében 95.057.238 Ft vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Program keretében a település csapadékvíz-elvezető rendszerének felújítására.

A projekt Közreműködő Szervezetével, a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft-vel a Támogatási Szerződés aláírása 2013. március 25-én történt meg.

A pályázat a község ÉNy-i részén található lefolyástalan terület vízelvezetését, valamint a központi településrész szintén lefolyástalan területét érintette. A felújítást követően a vízelvezetés részben nyílt, részben zárt csatornákban lett megoldva a megfelelő esés kialakításával, így a lefolyástalan területek megszűntek. A projekt során összesen 2.466 m szakaszon került felújításra, átépítésre a csapadékvíz-elvezető rendszer. Emellett a pályázat segítségével a Feketevíz-patak szabadidőparkhoz vezető hídjának megerősítése, felújítása is megtörtént.

A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás lebonyolítását követően 2013. július 31-én került aláírásra a vállalkozási szerződés az Inverbau Team Kft-vel, mint nyertes ajánlattevőkkel.

Az összesen több, mint 100 millió forint összegű fejlesztést jelentő projekt a projektzárás adminisztrációs feladatainak befejeztével, 2013. december 31-én teljes körűen megvalósult.

A hivatalos sajtóközlemények innen letölthetők:Információ

A projekt megvalósulásával kapcsolatban bővebb információ kérhető Oravecz István projektmenedzsertől a 06/35-505-975-ös telefonszámon.